Firemný teambuilding môže mať rôzne podoby. Dôležité je zorganizovať ho tak, aby posilnil tímového ducha, a to najlepšie zábavnou formou. Bonusom je, keď sa zúčastnení aj niečo naučia, čo využijú nielen v práci, ale aj v bežnom živote. Počuli ste už o spoločnom absolvovaní kurzu varenia pre vašu firmu? Priamo v hotelovej kuchyni budete vy a vaši kolegovia ,,zasvätení“ do tajov kulinárskeho umenia šéfkuchárom, ktorý vám dokáže, že varenie vie ľudí spájať.
Teambuildingové aktivity posilňujú vzájomné vzťahy, zlepšujú komunikáciu medzi zamestnancami, ktorí v príjemnom pracovnom prostredí vedia efektívne riešiť úlohy či rôzne prekážky a tak naplnia stanovené ciele spoločnosti. Práve na spoločnom kurze varenia si cvičíte veľa zručností, ktoré súvisia aj s pracovnou morálkou: pri receptoch sa musíte ,,zladiť“v jednotlivých krokoch prípravy, pomôcť si pri náročnejších technikách, delegovať úlohy, riešiť rôzne ,,nástrahy receptu“ atď. V neposlednom rade si však užijete zábavu, uvoľnenú debatu - spoznáte sa aj po ľudskej stránke. Až dospejete k hlavnému cieľu, čo táto firemná akcia má mať - vytvorenie gurmánskych špecialít.
Či ste sa už zúčastnili kvôli ozajstnému záujmu navariť chutné degustačné menu, alebo len chcete zažiť srandu, niečo nové z oblasti prípravy jedál sa na vás určite nalepí. Okrem základov si viete rozšíriť obzor spoznaním rôznych techník varenia, naučiť sa obsluhovať rôzne kuchynské prístroje, ako správne používať nože, spoznáte nové ingrediencie, bylinky, koreniny atď.
Prvý dojem je dôležitý aj v tejto oblasti. Naaranžovať jedlo treba vždy tak, aby ešte pred samotným ochutnaním ste u konzumenta vyvolali príjemnú emóciu. O to viac mu bude chutiť.
V minulosti boli kuchári často obmedzení dostupnosťou surovín, úzkymi definíciami varenia a regionálnymi tradíciami. Dnes však veľa z nich ma za sebou rôzne stáže v zahraničí, a tak vedia šíriť nadobudnuté vedomosti z iných kuchýň aj medzi nás. Ázijská, libanonská či arabská gastronómia – skúsený šéfkuchár vás ,,zoberie“ do tradičných kuchýň rôznych štátov aj bez vycestovania.
Rozmýšľate nad zmenou stravovacích návykov? Dnešné gastro ide s trendom zdravého životného štýlu, o čom svedčí ponuka vegetariánskych či vegánskych jedál v menu lístkoch. Dozviete sa o kontrole porcií, správnom čítaní obalov potravín, kalorických hodnotách a zdravej výžive.
Varenie nie je len o jedle, často musíte robiť viac vecí naraz, dôverovať svojej intuícii, improvizovať atď. Tieto zručnosti sa prelievajú do iných oblastí života, vďaka čomu ste efektívnejší aj v iných oblastiach. Pochvala od hostí vám dodá pocit zadosťučinenia a šťastia, zvyšuje vaše sebavedomie. A aj preto môže byť táto aktivita perfektnou aktivitou vášho teambuildingu. A ak sa vám aj niečo nepodarí, chutne sa môžete najesť v našej hotelovej reštaurácii.
,,Live cooking“ so šéfkuchárom prináša so sebou okrem sústredenia a pracovného výkonu, aj veľa zábavy a krásne zážitky. Tým najkrajším bude ako si vami vytvorené jedlo spoločne vychutnáte s celým kolektívom. Náš hotel sa o vašu firmu postará vo všetkých ,,gastro“ smeroch – od zorganizovania zabíjačky či grilovačky, až po degustačné večere alebo coffee breaky vytvorené podľa vášho želania. Ozvite sa nám a spolu niečo (chutné) vymyslíme :)